Hela lägenheten stinker...

...pepparkaka! Köpte ett ljus på IKEA med peppisdoft och det luktar verkligen så! Och mycket!

Nu är även jag med i onepice-familjen. Den är superskön!!!!


I dag har vi bakat pepparkakor med Kevins bästis (och hans mamma+lillebror). Det var jättemysigt och peppisarna blev så fina så! Kevin var jätteduktig!!! Det är kul nu när han är lite större och kan sitta ner å pilla med sånt! Älskar att göra sånt me ungarna! Det är ju den "ljusa" sidan av föräldraskapet. Iaf mitt.

Vi kommer fortsätta med full rulle hela veckan. I morgon kör vi öppna förskolan (som vanligt på torsdagar), på kvällen ska jag på syjunta (vi syr ej), fredagsäventyret denna vecka blir en dag i sätrabrunn (peppisbak även där)CONNY ÄR LEDIG PÅ FREDAG SÅ HAN FÖLJER NOG MED ( ELLER SÅ HAR HAN OCH ZAAK EN DAG TILLSAMMANS), lördag ska vi ta de lite lungt och julpynta lite,söndag ska jag och Kevin till busborgen på kalas!


Förvirrad men endå koll på läget?

Så känner jag mig just nu. Den här veckan händer det lite saker men jag är inte riktigt säker på vad, och när.

I kväll ska jag iaf på bio! Har längtat efter att få se den filmen lääänge! Ska bli toppenmysigt!

I morgon ska jag oxh Suz gå ner på stan och söka jobb, köpa present...nåt mer?

På onsdag em ska vi baka peppisar ihop med Suz och Aron.

På torsdag kväll ska jag på syjunta hos Nanny.

Fredag blir det peppisbak i sätrabrunn.

Söndag ska Kevin på sitt första barnkalas! (på busborgen!!!)

Samtidigt har jag en massa att planera och joxa med. Packa upp vinterkläderna,skor och julgardinerna ska strykas. Vi lyckades få upp adventsljusstakarna i helgen iaf (klapp på axeln) och nu sitter äntligen våran gigantiska hall-spegel på VÄGGEN!!! Skönt å få de gjort!

Just ja, måste göra iordning Connys present oxå. Och slå in. Komma ihåg komma ihåg*


I kväll blir det pytt i panna. SÅÅÅ skönt!Bara steka på skiten sen är det färdigt!

Otillräcklig som mamma...

..så känns det. Att jag är. Iaf när det gäller Kevin. Det är alltid massa saker som ska fixas och donas med. Jag borde Se honom mer. Dåligt samvete.



Sökerjobb. Letar jobb. Vill ha jobb. Just nu känns det mindre kul. Det blir bara en konflikt här hemma. Conny frågar varje dag om jag sökt jobb eller ringt någonstans. Nej det har jag inte. Och så blir det tyst. Det känns ingen kul när det blir så, jag vill hellre bli uppmuntrad och peppad att söka jobb. Inte nertryckt....

I helgen är det första advent. Känns verkligen inte som det! Ingen snö och varmt ute. Vi har ens inte tagit upp vinterkläderna/skorna från förrådet. Men nu är det väl endå dags. Och lite julsaker ska upp oxå. Skitkul att strycka gardiner -not. Men det blir mysigt. Förhoppningvis hinner vi med lite adventsmys, kanske baka peppisar med Kev?

Känner mig lite deppad för tillfället, även fast det är fredag och jag har gått ner 5kg.

I TRE år har det gått bra...

..men nu helt plötsligt får vi inte ha våra vagnar i trapphuset!!! Jag vet att man egntligen inte får ha saker där men vi har ingen annan plats. Det närmsta cykelrum (fick vi veta idag) ligger flera portar bort. Jag kan ju inte släpa dit ungarna 2 ggr om dagen!!! Kan jag ju lika konka allt till dagis!
Fick en lapp som låg på vagnen i morse. Och det står att det är dom som blir ansvariga om något händer (brand ex) men hur är det med bilar som kör inne på gården? Varför sätter dom inte upp en bomm så att bilarna inte kan köra som dårar här inne! Det bor jättemånga barn här och snart händer det en olycka, vem blir ansvarig då?
Det kan jag känna är lite viktigare än att det står en vagn i trapphuset.
Städerskan kan ha klagat, men då kan ju jag klaga tillbaka på henne får det är inte ens rent när hon vart där! Och så luktar det pyton (om både henne och trapphuset!).

FAN VA ARG JAG ÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GE OSS BARNVAGNSFÖRRÅD ELLER FLER CYKELRUM. VARFÖR INTE STÖRRE FÖRRÅD SÅ MAN FÅR PLATS?!




SKIT NER ER IKANO!

Den här veckan..

var det tänkt att jag skulle:

*Umgås med Suz eftersom det inte blev av förra veckan. Gå på stan å shoppa julpyssel. (hela familjen kommer till oss på söndag och julpysslar)

*Sova hos Julie

*Gå på barnvagnsbio

massa roligt med andra ord.  På kvällarna hade jag tänkt roa mig med besöka farmor, käka middag med pappa på restaurang (hans fars-dag present), handla, njuta av Conny som slutar 16 denna vecka!

MEN! Detta (vissa saker) kanske inte kommer gå. Jag har nämligen en Isaak som har prickar/blåsor. Har inte kommit fram till va de är än. Måste prata med läkare. Det som jag trodde va tanden i helgen (han har varit supergnällig, ätit dåligt, sovit dåligt, haft feber) kan nog vara vattkoppor (någons lillasyster på dagis har det) eller höstprickar..eller va de nu hette. KUL!
Han har prickar/blåsor vid munnen/fingrar/pungen och några få över resten av kroppen. Först trodde jag de bara va vanligt prickar bebisar kan få..helt ofarliga alltså. Men sen såg jag att de var blåsor oxå. Och de kommer fler å fler...

Gräsänka, gräsand, gräshoppa...

Var mycket själv på sisteone. Alltså, inte helt själv. Barnen är ju här! Men utan Conny.
Vissa dagar går bra andra inte. I går var verkligen inte en bra dag, allt var blä. Och på em blev jag trött på det och bestämde mig för att jag skulle göra något åt det istället för att gå och gnälla. Så jag skaffade barnvakt och tog med Conny ut på middag. Inget speciellt men det var bara han och jag. Sånt borde man få kunna göra oftare!


Jag och kidsen behövde handla i dag. Och det finns ju lite alternativ och välja på. Enklast vore ju nästan å gå till affären här, men då måste man släpa hem allt (bära). Sen har vi ju maxi men där är det så mycket folk på fredagar (plus att dom firar 10år denna vecka). Sen hade jag Willy´s i tankarna, där är det ju inte så mycket folk. Men jag hittar inte så bra där+att man måste langa upp alla varor på bandet och polcka ner skiten igen för där kan jag inte skanna! Nä, vi drog till Maxi endå. Och det gick finfint! Dom bjöd på tårta och Kevin va nöjd! Han fick oxå julmust (som han trodde va kaffe). Han fick sitta i en vagn och Isaak satt i sin bilstol i vagnen. Inte ås mycket plats över till varor men det gick bra endå!


Nu sover Zaak och Kev kikar på Monsters Inc. Jag ska snart ta fram första delen i vårat fredagsmys, glass! Kevin har laddat som attan med detta fredagsmys och frågar hela tiden när vi ska äta det  :)  Myspys!

I morgon händer något som inte hänt så värst mycket de senaste 4åren. C och jag ska på fest! Det ser jag fram emot!!! Bästa syster kommer och tar hand om barnen! Ska bli så kul och komma ut och träffa människor, kanske få nya vänner. Kramas med min bättre hälft och bara njuta!


YES!!!

Nu kommer ett sånt där lyckligt inlägg! Kan ju behövas...


Vägde mig i morse, har länge gått å dragit mig för de för förra gången hade jag inte gått ner ett skit. MEN! Det visar sig att när man blir deppig för att man inte gått ner nåt och fuskar lite så går man tydligen ner 4 kg!!!!!HURRA HURRA!!!! Åh, de va skönt. Äntligen börjar man gå ner...Kanske skulle fuska lite till då så att jag går ner ännu mer?


På söndag kommer det massa folk hit för då har vi Lingon och Blåbär party här. Så den här veckan ska jag städa städa städa! Har redan kommit långt! Känns jättebra och få fint här hemma. Det har varit kaos länge nog. Och så känner jag mig duktig  :)
Det är fars-dag på söndag oxå. Icke att förglömma. Tänkte fixa tårta eller smaskiga muffins med frosting! Lite gott för att fira fäderna till ära!

Det är ju inte bara städning som står på schemat utan det är även lite fix. Flytta grejjor och möblera om. Kånka ner saker till källaren. Det är väldigt kul att möblera, känner mig väldigt insperarad. Förutom i Isaaks rum då, men det är så mycket som är i vägen där. Vi får väl se hur det blir...

Om man kikar i almernackan så inser man snabbt att det är inte så där jättelångt kvar till jul. Inte många helger kvar. Kanske dags att börja förbereda lite? Vi som ens inte har tagit upp vinterjackorna från källaren. Hm. Inte skorna heller.

Och så vaknar lillsnutt och avbryter mitt lyckliga inlägg...jaja. Får fortsätta en annan gång!

Vad man vill göra...

och vad man gör är det stor skillnad på. Och jag blir lite irriterad på mig själv när jag inte gör saker som jag vill göra lite oftare.

Haft mycket i skallen senaste tiden. Här om veckan hade jag i välling i kaffefiltret, som tur va kom jag på det i tid. Kanske ett tacken på att hjärnan inte riktigt hänger med, eller att det finns för mycket däruppe.


I dag började K på dagis igen. Han var superladdad. Han klängde på mig i hallen tills hans bästis kom, då gick dom in tillsammans. Så sött. Det är en trygghet att veta att han har sin bästis. Dom håller ihop.
Så nu får vi se om dom fått ordning på ungarna, det lär ju märkas. Känns nästan lite sorgligt att han har börjat igen, vad ska jag göra nudå? Det blir väldigt tomt här hemma utan Kevin. Min älskade skitunge.


Det jag ska göra är att söka jobb. Jobb jobb å jobb.

Det jag vill göra är att göra iordning Isaaks rum. Ta ut allt som inte ska vara där. Slänga saker. Slänga Kevins säng och flytta in gästsängen till honom. Det är mycket jag vill slänga, saker som jag ens inte vet varför vi har kvar. Det ärju ens inte saker, obetydliga ting. Skit med andra ord. Jag blir så irriterad på att ha allt skit omkring mig. Jag vill ha ordning och reda! Jag vill att Isaak ska få sitt rum!

Jag skulle även vilja beställa kort. De senaste korten vi har är från när K var liten! Bebis! Och köpa ramar, så vi kan sätta upp våra fina bilder. Jag vill se alla bilder!


Men endå, hur mycket jag än vill, så blir det inte gjort. Vad beror det på? Två små barn, ingen tid, vilja, lust?
Hade kidsen varit borta en enda helg tror jag att jag skulle få gjort allt det jag vill göra. Så kanske har det med det att göra? För på helgen är det annat som ska göras, aktivera K bland annat. Hälsa på folk, handla och mysa.

Sicka problem man har....

RSS 2.0