Bajsdag..

..har det varit i dag. Och är väl fortfarande. Sitter i soffan med min onda mun min onda fot. Ett barn sover ett barn är vaken. Min älskling är på jobbet, bajs!

Problem 1....

...ska fixas i dag. Två visdomständer ska ut!Dom gör ont som in i bomben för dom växer nämligen ut mot käken. Så jag har konstant ont i hela fejset och munnen. Kunde inte sova ett skit i natt för att jag är så nervös men endå är det skönt att det äntligen blir av!
Har köpt soppor för tre dagar, man vet ju aldrig hur länge man kommer ha ont och inte kunna tugga!

Problem 2 verkar ju aldrig lösas. Min förbannade fot som inte vill bli bra igen. Svullen som den är så kommer jag ju få gå runt i mina vanliga skor på kryssningen i helgen å inte mina finfina högklackade  :(


Problem 3 är min cp-tand som ilar så fort något kommer i närheten. Kan inte tugga på den sidan. Så jag får boka tid hos tandis igen. Undra hur mycket mina tänder kostat mig de senaste månaderna?!

Ochallt detta ska nu fixas medans min sötgöte är hemma från dagis. Hur lätt är det att ha två korvar med sig till tandis? Läkaren funkar ju men inte tandis. Så i dag har ju halva sverige fått ta ledigt för att hjälpa mig. En smula överdriv men det känns så. Och Kevin ska vara hos en kompis, i flera timmar! Så jag är så otroligt tacksam för kompisar som kan ställa upp!

Dagis-problems!

(jag vet att det heter förskola!)

Enda sen Kevin bytte till "den stora avdelningen" på dagis har det varit problem! Jag blir så irriterad att det ska behöva vara så här. I början var ju felet att personal hade slutat (för snabbt för de han inte sätta in nya). Och en var höggravid och bara gick å väntade på att hon skulle hem å föda. Och så tog dom in en från småbarnsavdelningen som fick skola in 3st grabbar (däribland K).
Vi föräldrar hade många frågor om den nya avd, eftersom vi inte fått någon information tidigare. Men den här personen kunde ju inte svara på någon eftersom hon var ny på avd.  Fast hon hittade på lite svar hit och dit och allt flöt ihop till en enda gryta. Dålig svenska pratar hon oxå.
Hon var vääldigt gullig med barnen och daltade runt (det här va ju tre grabbar som alla var storebrorsor!) allt blev fel från början med henne.

När personal försvann kom det in vikarier ( alla hade ens inte utbildning/behörighet att vara på en förskola!) från bemaningstjänst. Nya vikarier vecka efter vecka. Och dom gjorde inte ett piss. Kevin och hans bästis (som är väldigt verbal av sig) berättade att dom satt under bordet när dom åt och sprang ut i hallen och lekte. Vad gör vikarien? Inte ett skit! Vikarierna var inte där länge nog att ens lära sig barnens namn så dom vissteju inte vem som var vem och vad dom behövde.  Känns inte tryggt att lämna sitt barn på dagis när det är så!

Hon som skolade in grabbarna blev sjukskriven...ännu fler vikarier kom och gick. Märkte på Kev mer och mer hur struligt det var på avd. Jag och en mamma hade ett möte med chefen och den enda ordinarie personalen på avd. Hon berättade allt och det grabbarna hade sagt om buset vid lunchen var sant. Vikarierna gör inte ett skit. Så hon fick göra sitt bästa med att få ihop allt. Och hon gick in i väggen och sa upp sig. Jippie, ännu fler vikarier.....va inne hon chefen några gånger och pratade. Hon hade anställningar på g.

Under den här tiden så var kevin alltid dyngsur från topp till tå (om dom var ute) han fick konstiga knottror över hela kroppen. Pratade med personalen, dom förklarade att ja, dom blir ju blöta när dom hoppar i vattenpölar och kastar vatten på varandra. Eh, jo? Inte tog dom på Kevin hans regnjacka heller, hans vanliga jacka DRAR ÅT SIG VATTEN. Så den fick jag ju tvätta nästan varje dag för den var helt täckt av sand å skit...Ska man behöva säga till dagispersonal att dom måste ta på han regnjacka när det är blött ute/regnar? Tydligen...

Sedan kom ängeln från ovan, den nya fröken! Hon är toppen. Efter ett tag börjar jag reagera på att hon pratade med superpipig babyröst med barnen..hm?Och hon ska krama Kevin tusen gånger innan han går hem...även fast han säger nej.
Märkte på Kevin att har börjat reagera mycket starkare på ordet "nej" och när vi ska "avsluta saker" blir han helt galen och bara gråter och skriker. Funderade på om dom verkligen kan säga åt ungarna på avd ordentligt och pratade med hon som skulle sluta. Hon sa att hon hade backat undan för att låta den nya ta mer plats och lära känna barnen (helt rätt) och att hon trodde då att hon kanske var för snäll. Vilket jag tror är LIVSFARLIGT på en sån avd 3-5år. Det blir ju att barnen tar över och det blir ett aphus!

Orkar ens inte skirva mer om detta nu...kanske kommer mer sen...

jag glömde....

Jo, jag skulle ju skriva ner en tabbe jag gjorde härom dagen!


Tänkte att det skulle vara gott med lite kaffe på em. Och här hemma på em är det en miljard saker som ska göras samtidigt. Men i alla fall, satte på kaffe och efter en stund så hällde jag upp en kopp. Hm..de va värst va svagt det blev! Men det var inte förrän efter ett tag jag fatta att jag glömt ta bort det gammla filtret!!!Så det var ju inte så konstigt att de var svagt!

Hör min klagan!

Eftersom det här är min blogg så har jag väl rätt och skirva vad jag vill. Och klaga, gnälla och spy...


Negatift (bättre å börja med det):

* Inflammationen i foten. Haft den i ca två månader och den gör svinont. Är svullen och måste knapra piller samt smörja.

* Kan inte ha högklackat pga inflammationen i foten.

* Mina satans visdomständer som växer fel. Gör konstant ont för dom växer ut mot käken. 

* Tandläkar besöken.

* Räkningar från tandläkaren.

* En tand i käften ilar så fort jag tuggar på höger sida. Ingen vanlig ilning, svinig ilning som gör att jag INTE kan tugga där. Nån lagning som cp:ar sig...

* Min farmor som går mot livets slut.

* Att jag inte HINNER gå på röntgen för att kolla om det finns en spricka i min fot.

* Fläsket på mig kropp (nej, det är inte roligare bara för att jag vet att det kommer från en graviditet!)

* Dammet i lägenheten som aldrig vill försvinna.

* Att hälften av våran släkt bor 31 mil härifrån. (ja, det är negatift för att dom är underbara människor hela högen!!!)




Posetift (jorå, lite posetift finns det oxå):

* Min älskling som står ut med mig och mitt gnäll.

* Kryssningen som väntar runt hörnet.

* Mina underbara barn som alltid kan få mig att le.

* Att jag käkar Herbalife. ( när jag ska dra ut visdomständerna så kommer jag inte kunna tugga ett skit!)

* Att jag går ner i vikt av Herbalife (hoppas jag?!)



Och nånstans här ska jag hitta ett jobb, hinna söka ett jobb. Få ihop en cv. Orka fixa med lägenheten, få mer tid till träning (som jag inte alls kan gå på nu tackvare diverse tänder och fot!!!)  Ha mer tid till Kevin och ge fan i att säga "mamma måste bara..." hela tiden.
Måste snacka med förskolechefen oxå. Verkar inte va nån som säger ordet "nej" till ungarna på K:s avdelning! TOPPEN!





Min dag

...om den nu kan vara så intressant å läsa om.


För det första så sov Kevin utan blöja i natt. Det gick superbra! Ingen i sängen, men han fyllde därimot pottan på morgonen ;) Han är så himmla duktig med det här, minimalt med olyckor! Och på natten är ju extra svårt, men han klarar´t!

I morse åkte C och K iväg för att fiska. Och jag och Isaak traskade iväg till Systemet och Maxi (var det tänkt). I somnade innan jag hann gå, och när jag väl hade handlat mitt vin på systermet så orkade jag inte gå till Maxi, så det fick bli Willys. Så svårt att hitta där när man alltid annars handlar på Maxi. Men men...jag fick väl med mig allt jag skulle ha. Zaak sov så gott så. Gick lite avskilt från trafiken, lite skog och inga människor. Förutom på vägen hem, då träffade jag moster Ylva! Hah, förvånad av att se henne där men hon skulle till Björnön.
Så vi pratade lite om min tand som ilar (efter att tandläkaren lagat en lagning!) så ska nog få komma tillbaka och slipa ner den lite. Moster trodde det var därför den ilar. Kan ju inte tugga på höger sida för att det gör så ont!
Och mina härliga visdomständer då....dom trycker på jättemycket hela tiden och det har börjat göra ont när jag öppna munnen....hurray!  men snart ska dom bort!


Ursch...känner att jag behöver spy lite. Spy ut all skit som ligger och gnager i min hjärna. Kanske till och med gråta en skvätt. Minns inte när jag gjorde det sist! Åh....om en vecka så är C min! BARA min! Men då ska jag inte spy, nä. Då ska vi ha mysigt bara han och jag. Vi ska på restaurang och svärmor bjuder (plus att hon är barnvaktåt BÅDA kidsen!). Det kallar jag julklapp! Kanske  skulle ta å önska sig det i år i gen?


Haft konstant träningsvärk i hela kroppen i en vecka nu. Har gått väldigt mycket och tränat förståss. Känns skönt å gå i det fina vädret. Zaak sover ju så bra i vagnen oxå...

Nähe...man kanske ska ta å lyfta arslet från stolen och göra lite nytta... 

RSS 2.0