En dag med Isaak .

Nu när kev har gått på dagis ett tag så har vi fått in rutiner (åååh dessa härliga rutiner!!). Har kommit fram till att en dag med Zackis kan se ut ungifär såhär...

Vaknar runt 7.30 alltid på strålande humör  :)
Dricker lite välling innan vi går till dagis
Lämnar Kevin på dagis kl.9
Han somnar då i vagnen (om vi är kvar ute) eller i sängen när vi kommer hem.
Sover 1-1.5 h
Vid 11 tiden är det dags för lunch!
Efter lite blöjbyte och lek är det dags att sova igen.
Vid 13 tiden har vi mellis (oftast bestående av gröt)
Sen är det dags att hämta storebror på dagis kl.14
Innan jag börjar med middagen så sover kotten igen, eller så har han sovit en stund redan. Lite olika där.
Middag käkar han vid 16 tiden.
Och tro det eller ej, sen sover han IGEN! Inte alltid direkt (det beror ju alldeless på när han sov senast) kan ju variera lite från dag till dag.
Sen på kvällen innan läggdags får han välling.
Sover runt 20 tiden.
Isaak har en vana att käka en del på natten men det har blivit lite mindre med det sen jag börjat ge han så mycket mat på dagen. Menju mer man han äter på dagen ju mindre ammar jag och dåblir det inte likamycket mjölk i brösten. Var av han dricker mer välling och blir mättare på nätterna - HURRA!

En helg...

....med lite blandat skoj.
I fredags gick vi runt på stan, käkade glass i stadsparken och lekte i lekparken. På kvällen var det kräftskiva hos mamma och Mats. För en gångs skull vara alla "barn" samlade, så det var ganska trångt vid bordet. Men ganska trevligt oxå  :)  Tänkte på en sak, när nästa par skaffar barn så får vi skaffa ett barn-bord där alla barn ska sitta. Ni vet, så man gör när ungarna inte får plats.

Lördagen hade vi inget planerat så jag lät Conny bestämma helt. Och det visade sig vara en lyckad ide. Efter vi gått genom en djungel av blåbär hamnade vi vid en underbart fin sjö. Där packade vi upp och njöt hela dagen, massor med sol, massor med blåbär men ingen fisk. Men det gjorde inget för det var helt underbart endå! Det var så skönt å vara där, Kevin gick runt och spanade och man behövde inte säga till honom hela tiden vad han inte fick göra ( så som det lätt blir om man går på stan tex). Vi gick  och plockade blåbär tillsammans och han är en utmärkt blåbärsplockare. Han åt ingen utan skulle pråmt lägga dom i burken, men sedan när vi kom tillbaka till bordet så mummsade han i sig massor :)  Så det var en dag jag inte kommer att glömma i första taget!

Och i dag var det tänkt att vi skulle hälsa på några kompisar men det blev inställt. Så vi tänkte ta tag i längenheten samt handla inför nästa vecka. Efter lite skjussande hit och dit så hamnade Kevin hos mormor med sin moster (som han pråmt skulle han med) och jag, c och Isaak lunchade på IKEA och handlade på City gross. Hämtade sedan Kevin och åkte hem för att fixa middag. Vi fick röja undan lite (eftersom vi inte han städa) för vi bjöd hem mormor och Mats på tacos. Riktigt trevligt hade vi. Avslutade med kaffe och chokladmoussetårta i v-rummet.

Så, en mysig helg med min mysiga familj.

Min stora...

...kille Kevin. Nu är han på nya dagisavdelningen utan mig, med alla stora barn (resten av barnen är 4-5 år). Men det går nog bra, han sprang in utan mig och började genast bygga med nya leksaker. Ska hämta honom efter lunch...

Och min lilla skrutt Isaak, ja vad ska man säga om han? Han gör nya framsteg varje dag. Han är jätteduktig att äta lunch, kryper omkring överallt (tröskeln till balkongen är dock lite läskig) och han är superglad hela tiden. Han lyser upp som en sol varje gång Kevin kommer i närheten och dom leker jättebra ihop. Han somnade nyss utan napp oxå...dags att sluta där oxå?! Måste sätta han i kö till dagis oxå... måste tiden gå så himmla snabbt?!

Har ungifär en miljard grejjer vi skulle behöva ta tag i här hemma. Men det fina vädret har faktiskt satt stop för det. Skönt å ha nåt å skylla på. Men nu är jag riktigt sugen på att göra i ordning på Isaaks rum. Jag har en plan som jag hoppas ska funka. Slänga Kevins växa säng och flytta in gästsängen (som står i Isaaks rum) till Kevins rum. Flytta ner massa saker i förrådet måste vi göra, men då måste vi riva ut allt och rensa för det är fullt från golv till tak. Suck.

Jag gjorde iaf en sak i går som jag verkligen längtat efter. Beställde en fotobok! Massa bilder på våra familj. Den blir nog toppen, men det tog evigheter att välja ut vilka kort man skulle ha med. Men nu längtar jag verkligen till den kommer!!

Nu ska vi passa på och rensa lite i Kevins rum....han har för mycket leksaker. Han river bara ut allt och sen leker han inte med det. Så nu ska skiten bort! SÅÅÅ skönt!

Det skrivs inte...

...mycket på denna blogg. Ledsen för det. Men jag vill inte ta bort den heller för jag tänker att när jag får mer tid ( ha ha? ) så vill jag gärna skriva. Vi får väl se..

Det händer massor mer grejjor här hemma just nu. Semester fortfarande och vi njuter av solen så mycket vi kan!
Lite kort om oss...

* Kevin säger - Mamma, vet du vad? Jag älskar dig! Detta säger han till både mig och C typ en miljard gånger om dagen..kan inte klaga!

* Isaak kan sätta sig upp själv. Snart kan han nog ställa sig upp mot saker oxå, han få upp händerna på v-rumsbordet och så står han på knä.

* Conny hade gjort kaffe till mig i morse  :)

* Jag hade en refilltid för mina naglar i dag så nu är dom fina och turkosa!

* Jag blandade till en alldeless för svag saft

* Kevin har slutat med napp.

* Isaak äter lunch och efterrät. Gillar inte välling och inte gröt.

* Jag fick skavsår av mina nya skor i dag, inget sviderså mycket som skavsår från NYA skor!

* Har dåligt samvete för att jag inte har fixat Kevins "första år allbum"....måste beställa hem minst en miljard kort!

* har så mycket annat som jag tänkt göra men aldrig haft tid till, när ska man hinna göra det då?



Kevin ska börja på stora avdelningen på dagis på måndag. Ska bli kul å se hur han reagerar. Tiden går så himmla fort och det verkar ju inte som att den kommer sakta ner inom snar framtid.

RSS 2.0