Nya upplevelser...

....nya tankar. Jag har nu varit på ett KLARA-samltal och ett ultraljud. På samtalet var det mest bm som pratade, fakta som jag redan visste (nästan allt). Var dock bra endå tyckte jag. Hon skrev ner saker som jag är mest rädd för och att jag snittats förr ( då ser dom det direkt på förlossningen när vi kommer in) och det känns ju bra. Och i dag på ul:et så kände hon först lite på magen (väldigt försiktigt tyckte jag) och sa på en sekund - huvet neråt! Hurra! Nu är det verligen konstaterat. Och bebben var 10% över genomsnittet med vikten, så det verkar inte vara en mini-bebbe som Kevin var.Så hon sa att om jag går tiden ut så kan det bli en 4kg bebbe (vilket jag tycket är mycket!) men inte hon.
Eftersom jag kom dit så tidigt så fick vi lite tid över så vi gick ner till förlossningen och kikade runt. Spännande! Har ju var in å ut där förut men det var endå skönt å ha vart där nu. Fick se alla sugklockor (och därmed dämpades den ångesten!) och hon visade attde har en dataskärm inne på deras kontor så det är inte pappas uppgift att kolla CTG....kan ju va lugnande att veta. Visade badrummet oxå, mysigt! Och jaa, man lär ju få plats iaf!  :D

Ska på ett till samtal (hinns inte med mer) och det känns riktigt bra! Har nu läst ut boken om förlossningsrädsla oxå (tack Jenny för tipset!) och jag är nu väl informerad om allt. Fanns ett litet kapitel till Conny oxå och det känns ju toppen att han kan få lite hjälp oxå. Då känner jag mig tryggare.

Har vart å färgat håret i dag. Vet inte vad som va bäst, få en ny hårfärg eller massagen! Gudomlig massage fick jag när hon hade i alla shampon och balsamgrejjor! Åhhh, jag rös i hela kroppen och mådde såååå bra! Kan ju tilläga att jag blev supernöjd med färgen oxå! Jag skämtade om att Conny skulle skaffa manikyrnaglar så han kunde massera mitt huvud på förlossingen (då skulle det nog inte vara nå sörre problem att slappna av!)haha! Känner mig lite som en ny människa faktiskt! Så synd bara att Conny är inte kommer hem i kväll å får se hur det vart. Men jag å syrran ska bada i hemmagjord skagenröra så det är ju inte helt fel heller!!!


Sista tiden...

...i en graviditet är ganska spännande. Nu kan det hända, när som helst.

Och här om kvällen fick jag så ont i sidan av magen  så jag satt å skrek i sängen. Jag trodde inte att det var fl som var på g och blev därför livrädd för att något var fel. Det finns ju massor som kan gå fel....Vi ringde aldrig in (eftersom jag inte trodde det hade med fl att göra) men så här i efterhand så kanske man skulle gjort det. Smärtan gick över efter ett tag då jag och Conny var helt utmattade, sov som en gris! Hoppas verkligen inte att det händer i gen!

Dagen efter var jag och Sara på stan för att hon skulle jobba med ett skolprojekt, det gick sakta men säkert. Men vi gav upp efter ett tag och satt oss och käkade i stället, vilket var trevligt! Pappa är ganska orolig och ringer och kollar hur jag mår då och då, så han kom ner till oss och vi fick en varsin kram   :)

Igår fick mamma och Sara med mig till IKEA, låter ju helknäppt men dom körde faktiskt runt mig i en rullstol.Så det gick bra! Skönt att komma iväg så på kvällen! Vi åt på restaurangen och gick å kikade på grejjor.Kul att dom ställer upp och tar hand om mig när jag är så jobbig  :)  Alla är nog överens om att dom vill att ungen ska komma ut NU. Känns som om alla "går på tår" och väntar på att det ska hända. Inte jag doc, tror jag. Lillebror kan få bo kvar ett tag till.

I natt var ingen bra natt. Täppt i näsan till max och nässprayet var slut. Då kan jag inte sova. Och i morse hade jag så ont i ryggen att jag inte kunde gå till dagis. Så Conny stannade hemma och gick med Kev till dagis. Vilken tur att han kunde göra så! Det är ju verkligen jobbigt att ha så ont att man inte kan ta hand om sitt barn ens! Och så känner jag nu att jag inte klarar av att hämta honom heller så syster gör det! Tänk vilken underbar människa! Hon är här nästan varje dag och hjälper mig!

Det börjar...

dra ihop sig tamme tusan!!!!ENDAST 41 dagar kavr till bf är det nu! Herregud...nu blev jag ännu mer nervös än var jag va.

Helgen har varit lugn, det blir ju inte så mycet gjort när man är höggravid och ganska funksionshindrad (stavas?). Vi har ätit gott, sovit med Kevin och firat Fars-dag.

oj va klockan blev mycket! Måste rusa till dagis!!

Problem

uppstod i går! Tack vare all snö (och ingen plogning) så var resan till dagis ett hellvette!!!Jag fick gå omvägar och dra vagnen bakom mig. Fick många sammandragningar och fick stå och andas. Ont som satan gjorde det! Men till slut kom vi fram, fick ju lov att bära Kev sista biten oxå för han kunde ju inte röra sig! Fröknarna sa att jag måste ta det lungt, det va ju lätt å säga...Så Conny fick komma och hämta mig (efter han kommit loss på jobbparkeringen vill säga) för jag insåg att jag inte skulle kunna ta mig hem.
Så vi åkte ner på stan direkt för vi hade ett bm besök kl.11. Frukost med älsklingen på stan, kan det bli bättre?!

Allt gick bra hos bm, kan ju säga att lillebror ligger RÄTT RÄTT RÄTT!!!!!!!!!!SÅÅÅÅ lycklig blev jag! Nu kan jag ha ont i några veckor till.  :)   Och inte bara det, jag hade bara gått upp ETT kilo! Shit, det trodde jag verkligen inte. Så jag bara satt där och log.....Fick remiss till klara-samtal oxå. Det behövs verkligen. Så jag hoppas gå på några sånna innan det blir dags. Kan ju nästan hoppas på att jag går över tiden så jag hinner lugna mig. Fast jag vet ju att direkt när farmor kommer så kommer jag slappna av....

Nu är det

VINTER! Snöstorm i Västerås.

I dag sov jag väldigt länge efter dagislämningen. Fy så man mår! Huvudvärken vill inte släppa heller. Men bejb kom iaf med lunch! Myys! Kevin fick ta overall till dagis i dag men dom gick aldrig ut, så jag vet inte om den är bra eller dålig. Men men. Han mös på bra när vi gick hem iaf, under regnstället i vagnen :)  Han är ju för söt våran son!! Vi säger det till varann flera gånger om dagen, han är verkligen såå härlig. När Conny skulle känna på magen i går kom han springandes och skrek - NEEEEJ!!!!MIN! Haha! Så nu får ens inte pappan känna på lillebror.

I morgon blir det bm, hon har en del frågor att svara på. Och Conny tycker att jag borde prata med någon om min förlossningsrädsla, så vi får se vad hon säger. Känns som om jag kommer få järntabletter eftersom jag är så trött och har ont i huvet. Suck, jag vet ju att min mage onte klarar dom så förhoppningsvis slipper jag. Efter det ska jag färga/plocka ögonbrynen på harmoniq, skönt å få det gjort i samma veva!

På torsdag kommer det en lugn filbunke hit och pratar förlossning och äter lunch. Ska bli trevligt! Om det är något som kan hjälpa mot fl-rädsla så är det väl att prata mycket om det.



Önskar att en viss person inte åker utomlands i december (livrädd inför det) och önskar att en annan person kunde bo här med oss jämt (livrädd för att det inte är så).

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

....när man har barn. Kevin blev kräksjuk i går IGEN!!!!


Helgen:
I fredags landade vi i soffan allihoppa och tittade på Toy story, Kevin såg lite grann iaf sen va det läggdags. Conny tyckte det kunde va skönt med sovmorgon. Hände inte mkt mer, låg med Tens:en i soffan som jag gör varje kväll.
På lördagen skulle allt skit som stod i vardagsrummet bort en gång för alla! Och Conny bar och kånkade, jag kunde ju inte göra ett piss som vanligt! Så nu har vi ett vardagsrum igen, härligt! Står endast lite lådor och min sterio kvar. Och vagnen så klart (men den lär ju stå där tills bebbe kikar ut). Vi lekte lite med den och la Kevin i åkpåsen med snutte och napp. Han trivdes jättebra! Hade vi gått  ut och gått så hade han garanterat somnat! Han älskar den vagnen.
Vi åkte till IKEA för att käka lunch, smärtsamt!!! Och sen handlade vi på maxi. När vi kom hem va det bara att duscha och röja lite inför kvällens besök. Mina brudar och jag hade våffelkväll!!Det var jättekul å ha alla här! Kevin var inte alls blyg utan sprang mest runt å visade alla sina leksaker. När brudarna skulle känna på min mage (kotten hade hicka) så kom Kevin springandes och sa: MIN! Och la sina händer på magen!Såå sött. Han skyddar sin lillebror redan nu!
I går så gjorde vi inget speciellt, handlade på maxi igen. Lagade ASGOD mat och bökade lite här hemma. Vi kommer ju inte så långt numera. Och när jag och Conny satt och åt så hörde vi Kevin spy i vardagsrummet (han ville inte äta) och så var den kräksjukan igång, igen. Jag blir tokig på detta! På dagis va det fler barn som spytt i helgen oxå så det går bara runt och runt! Hur blir man då av med det? Stänga dagis i en vecka kanske? Kan väl vara värt det för att slippa denna skiten!
Är hemma med kotten i dag men han är frisk. Får bli dagis i morgon. Det är ju tur att han får en mild släng av det iaf...


Ojoj va jag skriver....går in i v.34 i dag! Shit va tiden går! Endast 48 dagar kvar....

En härlig...

..dag! Min älskling, som är den bästa i världen, bestämde sig för att jobba kväll denna vecka. Så i dag gick han med Kevin till dagis  :) och medans jag sov så har han städat hela lägenheten!Snart ska han hämta Kevin oxå  :) Han gör mig så lycklig! Och jag kommer (förhoppningsvis) en dag få äran att vara hans. Bara hans.

Så i dag är jag lycklig. Men stackars Kevin mådde inte så bra i natt. Han kom in till oss med en sån inte trevlig blöja. Och en till. Så han fick ligga mellan oss (hm, vi fick byta lakan en gång) och där låg han med sin kurrande mage. Men i morse mådde han finfint så det blev dagis iaf. Conny åker till jobbet så fort han kommit hem med Kevin, och så kommer syster hit en stund! Kan dagen bli bättre?!

Tänk va enkelt det var att få mig lite glad ändå...och en fin lägenhet. Och tanken på att få vakna upp i lugn och ro med älsklingen i morgon oxå, gör ju att jag fsktiskt längtar till morgondagen!

Försöker och försöker...

att inte deppa ihop.Men det är himmla svårt, se lägenheten förfalla (därmed få dåligt samvete för att Conny måste ta den), inte orka med Kevin (dåligt mamma-samvete), ha så ont tar kol på mig!För första gången känns det väääldigt långt tills lillebror kikar ut...

Det är ju verkligen underbart att vänta barn och jag är väldigt tacksam att jag kan bli gravid. Jag har fått tillbaka lite knasideér som jag hade med Kevin, tugga is bla. Jag tuggar å tuggar tills jag är helt förlamad i mummen!

Har funderat, skulle ju vabra om jag fick ihop Kevins allbum innan kotten kikar ut. Just nu håller jag ju på å kämpar för att hålla mig vaken på dagarna. Sover gärna när Kevin är på dagis eftersom det inte bli mycket sömn på nätterna. Men i dag så bestämde jag mig för att vara vaken så jag drog upp presiennerna ordentligt och tog ett bad efter dagislämning. Tror det funkar. Kommer nog va helt slut på em...

Tillbaka från

de döda! Jag var i hellvettet och tillbaka i torsdags! Fyyy vilken dag jag hade! Det började med att Kevin kräktes på natten, ingen dagis för honom på två dagar alltså. Stackars liten...men på morgonen mådda han bra. Men jag därimot, länge sen jag mådda SÅ dåligt.
Fick springa på toa hela dagen och efter ett tag kom öven hinken till andvändning. Så jag satt på toa med hinken i knät (inte roligt!). Och precis innan första kräket kom så fick jag sån värk i magen som jag kan tänka mig att en riktig värk känns, det gjordesåont så jag skrek kan jag tillägga! Conny fick komma hemfrån jobbet på morgonen och hjälpa till med Kevin. Jag låg i sängen hela dagen och försöte få i mig vatten och blåbärssoppa, men jag fick inte behålla något!

Helgen har vart jobbig, bejb jobbade från morgon till sen kväll. Och jag hade "utegångsförbud", Conny ville inte att jag skulle gå någonstans för min rygg skull. Men vi kom iväg till pappa en sväng på lördagen, tog det bara lungt! Måste vart nå med Kevin i helgen för han sov väldigt länge på dagarna, där klagar jag inte iaf för då fick jag med sova! Jobbig helg med vi överlevde ochnu är det ny vecka. Förhoppningsvis kommer Conny vara hemma mer nu och till och med ledig på fredag!Hoppas hoppas!


RSS 2.0