En bra dag..

....är det bara jag som har haft en bra dag i dag?

Kevin är glad och lättskött i dag och allt bara flyter på som de ska. Hoppas det fortfätter så bara. Ser fram emot att träffa brudarna och ha trevligt.

Nu väntar jag bara på bejb som ska komma hem. Han ska duscha och fixa sig sen åker vi och äter. Kevin ska ha lite mat han å. Sen är vi på g.


Ha en trevlig helg!

Vin och martini...

..har jag laddat kylskåpet med. I kväll blir det party! Malin planerar inte att vara nykter alltså. Nejnjej.



I går gjorde jag i ordning lite smothis (stavas?) till Kevin (som nu sitter och stånkar sig illröd i ansiktet) och frös in. Nu jäklar har hans matvanor verkligen ändrats! Vid 8 månader ska bebisar äta två mål mat om dagen.
En dag kan se ut så här:
Frukost: Välling/gröt
Mellanmål: frukt tex banan
Lunch: Kött,fisk  med pasta,potatis,ris och grönsaker
Mellanmål: gröt, frukt
Middag: mat
Kväll: Välling

Nu är frysen full med smaskigheter till Kevin. Jag tycker det är väldigt kul att göra mat till honom. I går när jag mixade bären till smuttisen så blev han livrädd. Han har kommit på lite grejor som han har blir rädd för (tex. morfar. Haha!) vid 8 mån. På bvc sa hon att dom kan vakna på natten vid den här tiden för att dom "blivit rädda". Det är en helt ny grej nu. Får se hur det blir när vi åker ner till Trollhättan, fast där finns det ju inga läskiga människor! Fast jag ser ju inte min pappa som särskilt skräckinjagande....

Han är även väldigt säker på vilka som är mamma och pappa oxå. Han är våran myskille, tycker om mycket närhet. Det finaste jag vet är när Conny har matat honom och dom sitter och halvsover båda två i soffan. Kevin får ölmage och kinderna väller över.
På tal om de, han vägen 8kg. Helt perfekt liten klump.

Dags att ta hand om en viss blöja nu, sen blir det frukost för min del!

I går vart de äntligen av

Jag, Malin, var iväg på jympa. Jippie! Det var ju då inte som jag trodde. Det var jag och tanterna. I väldigt väldigt lugnt tempo. Jag var ens inte anfådd. Så jag funderar väl på att hoppa upp ett snäpp. Men det kändes väldigt bra att komma iväg!


I dag hade jag tänkt att komma ut lite. Ta en tur med vagnen. Först tänkte jag gå till Connys jobb, men man måste vara lite realistisk. Jag kommer ju aldrig orka gå tillbaka sen. Så det får bli en tur på vallby ist.

I morgon ska vi ner på stan för ett BVC besök. Det var ca 2 månader sen sist och det ska bli spännande och se va Kevin väger! Sen blir det lunch med pappa. På kvällen kommer morsan och Matts på middag. Mamma ska oxå få en blomma som tack för att hon tog hand om Kevin i fredags.

Ingen mat för min del!

I dag har jag inte ätit någonting! Har bara drukit en kopp the. Men nu sover Kev så jag ska snart förja med lunchen.

Pappa kom förbi en sväng och hälsade på Kev. Tror du inte att Kevin började störtgråta när pappa tar upp honom?! VA? Va det verkligen SÅ länge sedan dom sågs? Det är första gången han blivit blyg. Vem hande kunat tro att de var mot pappa dessutom! De trodde jag aldrig. Vi måste nog ses oftare!

Fy va det kurrar i magen, nu måste ja ha mat!

Kramp i armen!

Och det gör skitont! Min lille buse ville absolut INTE sova! Han var så trött och skrek och korvade sig. Men jag gav mig inte, så nu ligger han på filten och snarkar. Fy va jobbigt det är när det blir så!

Jag har fått mycket gjort i dag. Inne på min andra maskin tvätt. Diskmaskinen blev nyss klar. Sminkat mig lite lätt. Gjort ärenden på nätet, bla skickat efter kort! Det är bra gjort jämför med andra dagar. Så jag är lite stolt över mig själv.
I helgen städade vi, så golven är rena och saker är där dom ska vara (de flesta sakerna alltså!).

Kevin har fått någonting på hjärnan. Nämligen att han ska äta upp en blomma vi har ståendes på golvet. Och det tycker jag inte är så lämpligt att han gör. För det första är blomman väldigt stor, för det andra mår nog inte hans mage så bra av den. Så jag tycker att han ska sluta med det. Han är ju så himmla snabb oxå. Han kryper, fast magen är lixom kvar på golvet. Man måste verkligen ha ögonen på honom HELA tiden!
Han utvecklas så fort, det har bara gått några dagar från att han hållt sig inom en viss yta till hela rummet! Och har kryper ut i hallen (där blomman står).

Jahajaha, hm. Skulle ju på step up i dag. Men jag funderar om det är bättre att gå på jympa i morgon i stället. Då är det för nybörjare. Och det är ju verkligen jag. Ska gå in på deras sida å kika lite.... allt är ju så nytt.

Ny vecka

Fredagen var helt underbar. Conny var så nervös innan vi åkte! Haha! Otroligt svårt (för mig) att säga hejdå till Kevin var det. Mamma skjussade ner oss på stan så jag fick ge honom en puss och vinkade genom fönstret. Conny och jag hade väldigt kul, vi skrattde precis som förut. Jag fick honom att skratta, som förut. Så härligt att se ett sådant leende på honom. De värmde i hjärtat. Även fast jag saknade Kev väldigt mycket så kunde jag slappna av och skratta jag med. Minns inte sist jag skrattade med Conny så. Vi pratade väldigt mycket, både om bra och dåliga saker. Det var bra att vi fick prata ut.
Efter maten stapplade vi iväg som nyförälskade till Å. Där hade vi väldigt trevligt.Jag fick en martini (till) och de va så gott! Måste helt klart dricka mer sånt!
Vi lämnade stan i en taxi. En saab så klart. Vi gick förbi ett antal andra bilar (volvo) för vi såg att längst bak stog det en saab. Hehe, måste ju åka med stolthet. Eller nåt. Vi hade iaf väldigt roligt åt det. Några drinkar senare....



Ny vecka, nya äventyr. Har varit sugen på semla hur länge som helst nu. Får se om pappa kanske svänger förbi någon lunch med en? Kev får vänta till nästa år. Kanske får vi besök av Strängnäsbor i veckan? Som vanligt alltid välkomna!!!
I kväll ska jag "gå på" step up. Hur nu de ska gå! Med min dåliga kondis lär jag ju vara anfådd i dörröppningen! Det är så kul för att jag har fått höra att det "ser ut" som om jag gått ner i vikt!!! Jag blir så lycklig. Och det har jag ju, några kilo iaf. Men jag har ju mycket mer kvar!



Nu måste jag få i mig lite frukost! Ha en bra måndag!

Stänk av majsgröt

det är vad jag har över hela mig. Och i vårt kök. Lagom mysigt.

Kev sover i sin resesäng här bredvid. Övar inför i morgon. Då han ska sova hos sin mormor i den. (fast det är hemligt)
Kom på att den är väldigt bra att ha. Han kan ju vara i den när man ska på toa tex. Skit bra. För då kan han inte rymma! Just nu är han väldigt rymningsbenägen, och fort går det. Drar i sladdar och tuggar på blommor.

I dag ska jag fixa massa disk, gå till öf, och åka till mamma. Conny har meckarkväll och då brukar jag och Kev åka till mor, mycket trevligare så.

Helgen är full med planer, men jag hoppas att vi kan ta de lite lugnt oxå. Skulle behöva städa och fixa lite mer här hemma. Just nu har vi inga gardiner i köket....så jag måste stryka. Gardinerna i vardagsrummet ska bytas och övervåningen ska städas.

Funderar på vad jag ska äta till lunch. Blir nog laxburgare (frysta), inte något att hurra för. Linneas skulle vart nåt däremot! Vi får väl se om det blir ett besök framöver! Det hoppas jag.

Nu vaknade skrutten så jag ska ta tag i disken.  

Bussj*vel!

I dag hade jag tänkt byta tröjan Kev fick av mormor i går. Den var jättefin men det råkade vara en tjej-tröja. Så jag tänkte prova att åka buss (har ju inget val). Och så läser jag i vl:s bussgrej och då får jag se att 10:an går bara på morgonen och sen efter kl 15! Så då måste jag åka grånackebussen som går varje timme här. Och det tar mig en HALVTIMME att komma ner på stan med den!!!! Då kan jag ju lika gärna gå ner! I dag har jag ingen lust att gå i snöstorm så vi får väl se om jag tar bussen. Just nu känner jag inte för nått!
Jag som tänkte test-åka i dag eftersom de blir buss i morgon. Va arg jag blir! Jag vill inte bo här!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blää

Kevin har varit trött hur länge som helst och grinig men han vägrar att somna! Jag är helt slut i armarna av alla försök. Man orkar ju inte hur länge som helst. Vad gör man?
Nu ligger han och simmar runt på golvet....Jag blir tokig! Kan ju inte bli arg på honom heller.

Typiskt småbarnsförälder.
* Det luktar spya på min arm
* Tänkte skriva detaljerad information om hur Kevins blöja såg ut ( men hjärnan hann i kapp)
* Trött, utmattad
* Tovigt hår och mjukisbyxor är ett faktum

En ny dag

Ojoj va vi har vart duktiga i helgen. Vi har storstädat från morgon till kväll. Skönt å få det gjort. Känns bättre att ha de rent och veta att det inte ligger en nöt bakom soffan, nu när Kevin simmar runt överallt. Vi ska öven Kevin-säkra eluttag och sätta spärrar på köksluckor. Han har blivit så stor våran lilla kotte. Att tiden går så himmla fort!

Igår han jag med att laga lite käk till skrutten oxå. Den här gången blev det kyckling. Kokade sötpotatis, och en halv blomkål. Gjorde olika blandningar av dessa och det blev superbra! Skönt å slippa alla dessa burkar!

Vi han även med en sväng till IKEA. Där skulle vi bara köpa barnsäkerhetsprylarna. Men det blev lite mer. Vi kom hem med en expedithylla (till Kevs rum) som de va halva priset på, en spegel-nyckelpiga, ljusoch äppelpaj. Somvanligt mycket mer än vad man hade tänkt. Men det är alltid kul med nya prylar.

I kväll jobbar Conny sent men det gör inte så mycket flr min mormor kommer på besök. Hon ska ha med en present till Kev och jag är så nyfiken! Tänkte bjuda henne på lite mat, för det är inte så ofta vi träffas själva. Trevligt trevligt. På onsdag blire lunch med några mammor på Busborgen. Sedan en sväng ner på stan för att laga en nagel. Sara ska vara barnvakt! Kul att hon kan hjälpa mig.

Fredag?!

När jag vaknade i dag tänkte jag - va jobbigt. Torsdagar är ju inge roliga.   
Till min stora förvåning så sa Conny att de var Fredag i dag! Herregud! Jag var ju helt säker på att de va torsdag. Tyckte ju att han på nhetsmorgon va helt knäpp när han sa -trevlig helg!
Min hjärna hänger inte med.

I går var jag så otroligt trött på em. Såå seg. Och jag fick ju inte vila heller för Kevin vägrade sommna. Så efter jag och Kevin badat stupade jag i säng! Och klockan var väl inte mer än 20.00. Skönt å få sova. Men jag hade ne hemsk mardröm så jag vaknade runt 02.00 drömmen ville inte lämmna mig. men till slut sommnade om och vaknade igen till Kevins "tappat nappen ljud". Så jag sprang upp två gånger då kl va 04.000.  Sen var det dags för Conny att stiga upp och Kevin hade inte somnat om så han fick mat. Sen sov vi till 9.

Det är ju verkligen fint väder i dag. Men när det står -10 grader så går jag bara inte ut. Lite synd när man väl är sugen på att röra på sig! Men det är väl lika bra, jag måste verkligen göra någonting åt denna röra! Ska bli ganska skönt å bli av med allt julpynt. Det ser så himmla rörigt ut. Måste oxå Kevin-säkra allt. han pillar på sladdar och drar i dukar så nu måste vi göra nått!

Jag får väl göra som han på nyhetsmorgon, önskar alla en trevlig helg!

Snöstorm

Nu är vi hemma i gen efter ett besök på öf. När jag gick va det lite kallt men helt ok. Däremot när jag skulle gå hem, snöstorm! Inte va jag hade trott!Fy så kallt! De va ju trevligt på öppna iaf. Vi sjöng och dansade. Kevin tycker mest det är intressand att titta på alla bebisar.


Tänkte jag skulle skriva ner en låt som betyder väldigt mycket för mig.


Du log mot mig, en sista gång
Du var så lugn, som om du redan gett dig av
Du såg på mig, att jag var rädd
Hur kan man någonsinn va beredd?

Jag fick låna en ängel, som spred sitt ljus i mitt liv, i varje andetag
Du togs bort från mig alldelles för tidigt
Jag fick låna en ängel,för en stund

Du gav mitt allt ett hjärta kan
Du lever kvar i mig, så länge livet ger mig tid
Du sa till mig, va inte rädd
Men säg mig hur man någonsinn va beredd?

Jag fick låna en ängel, som spred sitt ljus i mitt liv, varje andetag
Du togs bort från mig alldelles för tidigt
Jag fick låna en ängel för en stund.

Låten spelades på min farbrors begravning. Han togs bort från oss 13:de juli -07
Vi satt alla i hans rum. Min faster höll i hans hand och jag i den andra. När han slutade att andas fanns hela hans familj och alla hans vänner där. Han är en legend, och precis som han ville fick han åka en sista crusing efter sin begravning. Det var en syn man aldrig får se igen.



Många känslor

på en dag. I går va jag och Kevin i Strängnäs. Resan gick ju som vanligt, Precis efter sista avfarten i västerås - låg spolarvätska. Hm. Kevin tappade nappen och började sjunga. Tänkte att jag får stanna i Enköping för att stoppa in den i gen. Men plötsligt så sov han! Såg så fridfull ut så jag började fundera på om han dött. Vågade ju inte stanna å se efter heller!
Solen sken och det var så härligt ute. När vi kom fram så tog jag Linnea en kopp kaffe och ungarna busade lite på köksgolvet. Kevin fick lite mat som jag gjorde dagen innan. Högrev med rotfrukter. Det slank ju er. Vi bestämde oss för att ta en promenad innan lunchen. Va så trevligt att få se lite Strängnäs.
Så himmla kul att vi kunde ses så tätt inpå,man fick ju verkligen prata av sig. Om de kunde vara så jämt!

När vi kom hem var jag helt slut. Linnea lagade lunch och bebisarna sov i deras vagnar. Jag blir så himmla bortskämd när jag är där, inte får man lyfta ett finger själv!  :)   Äntligen fick jag smaka på Linneas hemgjorda laxburgare. Mycket godare än mina frysta! Som vanligt åt jag så jag mådde illa.
Kevin och Nova var så duktiga, dom simmade runt på golvet och underhöll varandra. Delade nappar och låg på led. Sötisar.

Sen var det dags för lite jäsning. Fy va slö man vart! Började må febrigt och inte så bra. Inge kul alls. Det började bli mörkare och mörkare. Drack vatten och försökte bli piggare. Ville inte köra hem när jag kände mig svimmfärdig. Stefan kom hem och de donades för kvällsmaten. Jag fick en ibumetin och sedan lite mat. Linnea gjorde en brusdrink på c-vitamin. Gottgott! Sen var det dags att packa ihop och åka hem. Segt gick det.
Kevin tappade givetvis nappen innan vi ens kommit ur Strängnäs. Skrek "jag har ont" skriket. Jag kunde inte hålla emot och även mina tårar kom.
Stannade vid pappas avfart och försökte trösta lillen. Men så fort jag stängde dörren så började han i gen. Men jag tänkte att han kanske sommnar när jag kör.
Där han jag fel. Vi grät båda två och jag vart tvungen att stanna för jag såg ju inget. Tog ur Kevin och satte mig där fram. Tröstade honom och ringde Conny. Jag bröt ihop. Jag visste att jag var tvungen att köra hem, kände mig så hjälplös.

När vi lungat ner oss så provade jag igen. Kevin var förmodligen helt utmattad för han sommnade ganska fort. Och hem kom vi, till slut.  Fy vilken hemsk resa!
Och TACK till de underbara människorna som tog hand om mig och ringde på vägen. Ni är så underbara, önska att vi kunde träffas oftare. Om så vi ska flytta till Strängnäs!!!!

Tänk va härligt!

Ah! Jag kom precis hem från Maxi. SÅÅ skönt ute! Jättevarmt och soligt. Behövde ens inte vantar.Pappa påstod att de var tropisk hetta! :)
Det var riktigt skönt att få röra på sig lite. Kevin låg och sjöng för mig hela vägen dit, gnällde lite på hemvägen och somnade precis när vi kom in på våran gata. Så nu ligger han och sover på verandan. Bra för honom och andas lite frisk luft.

Ändrade planer

Det blir ett besök i Strängnäs i kväll i stället. Har saknat våra fina vänner länge nu.

I dag är det sol! Härligt härligt. Man borde ju passa på att gå ut...Jag kanske kommer ut efter lunch. Pappa kommer hit då och hälsar på. Alltid trevligt. Min stackars lilla skatt, han ligger nu på filten och snorar i sömnen. Han har så jobbigt med flaskan nu.

Har hittat en vän som vill hoppa och skutta med mig på Friskiss oxå, trevlans! Jorå, nu jäklar. I dag fyller svärmor år och min mormor. En härlig dag att fylla år på. Synd att man inte får träffa någon av dem bara. Men vi åker snart ner till Trollis så det är ingen fara.

Ha en underbar helg allihoppa!

Snösnö

Den här dagen började inge bra. Jag vaknade med huvudvärk ochKevin var  inte alls på bra humör. Han skrek jättelänge och jag kunde inte få tyst på honom. Men han sommnade till slut.
Sara har varit har ett tag och vi åt lunch på Max (jag vet att det inte är så bra!) med Conny. Sen åkte vi hem och drack te för att bli varma. Fy va kallt det är nu! Blåser och snöar. Jag vill ha sommar!

I går så vägrade Kevin flaskan flera gånger så jag vart tvungen att ge honom riktig mat. Det var väl jobbigt för honom när han är täppt i näsan. Så han fick mat,gröt och banan i stället för vällign. Men det kändes bra. han växer ju så mycket och då kan han behöva all näring. Mitt lilla vilddjur. Det blir inte mycket sitta stilla längre, han är som en korv och ska åla sig hela tiden. På skötbordet är det värst.

I dag är det baddags. Han skulle badat i går men det blev inte av. Så nu är han en riktig lortgris! Det är så kul åse hur glad han blir när han plaskar. Leker med ankan och övar fjärilsimm.

På fredag kommer några kompisar hit och vi ska äta plockmat. Gud så gott de ska bli! Lite grillad kyckling, ruccola, baugetter och några röror. Ska bli trevligt.

Snor

Nu är vi jättesnoriga jag och Kevin! Jag var ute och gick på fm eftersom solen sken. Fick lite dåligt samvete eftersom Kevin hostar och har sig oxå, men jag klädde på honom mycket och han låg varmt och skönt. Tror han tyckte de va skönt å komma ut lite oxå, han somnade så tungt på hemvägen.

Nu har lillen fyllt 7 månader. Kan jag inte fatta alls! Han är ju jättestor nu! Men det är kul å se han växa, hn hittar på så mycket bus och får en alltid å le. Han är min prins. Nu har vi ersatt en flaska med ett mål mat om dagen. Pluss efterrätt. Han äter med glädje, så duktig!

Skulle så gärna vilja sätta mig ner med alla kort som man har liggandes. Pyssla ihop och lägga in i allbum. Men det blir ju aldrig av. Nu ska man ju städa bort julen. Och det tar ju sin tid, med alla grejjor vi har så är jag väl klar till midsommar. Blir ju så tomt utan all pynt.  I helgen är det manikyr som gäller, påfyllning. På söndag ska vi till min kusin som fyller 25. Ska bli kul å se hur han bor. Hm, har för mig att de va någe mer vi skulle göra på lördag....mitt minne är inte bra! Allt bara snurrar runt. Inte blir det bättre av att vi inte har någon allmenacka (stavas?)

Satte en grinig Kevin i hoppgungan. Vet inte om de var så uppskattat. Blev lite bättre iaf.

Sliten

Mitt huvud känns som en stor gegga. Hör typ inget och kan knappt prata. Hatar att vara förskyl!
Sover så himmla dåligt när jag är täppt i näsan.

Nu är nyår förbi. Det var riktigt trevligt. Conny var min bartender  :)  Han är riktigt duktig. Kevin charmade alla så klart. Han fick vara med oss och leka ett tag innan läggdags. Sen sov han gott! Fast han vaknade när vi smällde raketer. Men pappa Conny kom till undersättning och nappen gör underverk! Han va så duktig! Torsdagen gick åt till att sova. Jag var så trött! Vi myste och kollade på film. Blir samma i kväll.
Så underbart å ha mina killar och bara vara. Jag älskar dom så.

Saknar lite att komma ut. Ta en promenad i solen vore ju inte fel. Men först ska jag bli frisk.
Då ska jag ta mig till friskis och svettis på undersökning. Ser fram emot att få bättre kondition och gå ner i vikt. Conny är med mig denna gången och vi ska göra det tillsammans. Nu är det 28kg som ska bort för min del.

Nu ska jag fortsätta kolla på dh!

RSS 2.0