Onsdag

Denna vecka har minsann gått fort. Och snart är det helg i gen.

I går vart det jympa av iaf. Jag var laddad som aldrig förr. Och kul var det, för äntligen var Sara med. Hoppas vi fortsätter att gå regelbundet nu, känner ju lite press inför jul. Innan dess måste jag gå ner i vikt! Men det klarar jag, bara jag kommer i väg på jympan så.

Planen för i dag är väl... kanske ett besök hos Fia. Eller så kommer hon hit. Vi hinner inte ses så ofta så det ska bli kul. Och att alla barnen får leka lite. Kevin har haft "rödrumpa" ett tag och vi har nu kommit fram till vad det är (förhoppningsvis). Vi köpte billiga våtisar på Maxi för ett tag sen. Och det verkar vara dom han inte tål. Vi har alltid andvänt Natusan och tänkte testa något nytt (billigare) men det gick ju åt skogen. Så jag var i väg (efter ICA-frukosten) till apoteket och shoppade rump-salva till stackarn. Och det blev bättre på en gång nästan. Hoppas det går bort!

Conny hade vädrat Kevin i går och det hade hänt 3 små missöden. Men vad gör väl det. Fast man kanske skulle ta och tvätta golven ändå?

Jag är kär!

Min nya kärlek heter :  BEN&JERRY´S New York Super Fudge Chunk. Villket innebär att den innehåller: Chokladglass men vita och mörka chokladbitar, pecannötter,valnötter och chokladdoppade mandlar.


Jga blir så glad!

I går gick det inte som planerat (och alla vet att jag Hatar när det inte går som de ska!) Morsan behövde inte hjälp med ikea (därmed ingen ikea för mig) och hon skulle följa med Matts och kolla på kyl o frys så det skulle bli för sent att käka tillsammmans (hon sa i går att hon bjuder på mat). Jaha? Conny ringde och sa att han skulle bli sen, stackarn! Vi pratade på tel några gånger och han lät sönderstressad alla gångerna! Blir så orolig för min bejb, han måste ju vara rädd om sig.
Han kom hem när Kevin låg och snarkade i sin säng. Och mat hade han mig sig, jag varf ju vårlhungrig eftesom jag inte hade förberätt nå mat. Dumma mamma.

I dag fick jag vakna av väckarklockan, annars brukar det vara Kevins morgonsång. Så det blev en liten sovmorgon kan man säga. Hade läst i tidningen att dom bjuder på frukost på ica här på viksäng denna morgon ( när jag ändå behövde handla) gick jag dit efter dagislämningen och käkade värsta buffen! Kaffe, macka med paprika...mumms! Så trevliga människor som bor här! Först en äldre man som småpratade lite och sen kom de två kvinnor. Den ena kände jag igen från gården och hon ville ta kort på oss (och jag var givetvis inte sminkad och hade satt upp mitt somna-med-blött-hår i en toffs) inte vackert! Och där satt vi, babblade om min framtid som egen företagare i en lokal på viksängs centrum. Ett konditori. Dom hade ganska många förslag på hur jag skulle lyckas.
Dom var tydligen med i viksängs förening och ville att jag skulle komma ner å kika lite i deras lokal. De hittar på massa kul och vill ha fler som hjälper till. Låter ju skitkul tycker jag! Lite pyssel, vara med och komma med förslag osv! Toppen toppen! Jag blir så glad när jag träffar sånna människor!

Helgen som gått

Den här helgen var nog den kortaste i världshistorien. Fredagen var vi hos mor och käkade, lördag blev det storhandling med Sara o Dennis. Vi hämtade Conny 19.30 på jobbet och det vart inte mycket till kväll där. Söndag var därimot väldigt mysig dag. Vi åkte ner på stan en timme innan dom öppna (medvetet) och gick runt och bara tog det lugnt. Jätteskönt.
Vi tog en kaffe på ett konditori, matade Kevin och bara mös. Sedan letade vi overall till busen, hittade inget. Jag fick köpt lite smink och en bh. Vi åt kvällsmat ganska tidigt och den var supergod, kyckling är aldrig fel. Jag och Kev åt lite fruktsallad till efterrätt och sen vart det sägen för lillen. Conny beställde kallingar på nätet och verkade nöjd.
Vi hamnade i soffan med vindruvor och film. Som vi inte såg klart, som vanligt.


I dag är min plan att, duscha och söka jobb.

Home at last

I går va en dag med lite kaos blandat med kul. Jag och Kevin åkte till e-tuna och det började spö-regna på vägen. Annars var det en trevlig resa. Såå kul å få träffa Linnea och Nova!
På hemvägen plockade vi upp Sara och sedan fick Kevin mat. Vi gick en sväng till mor och hjälpte henne med diverse möbler som skulle flyttas runt. Åter hemma i gen så landade vi i soffan och kollade på Click. Skitbra film och alla borde se den.
Fick prata lite med svärmor oxå. Alltid lika kul.

Conny har det bra. I går åt han 10-rätters kinamat. Så han klagade inte.

I kväll blir det mys. Får se vart vi hamnar, vi har ju lite större somma än mamma så vi borde väl vara här. Sara sover över i gen och alla är glada! Får se vad vi hittar på i morgon, kanske en sväng till farmor?

Nu är det dags i gen.

Slutade på jobbet i går. Det gick brar inte. Så nu är det söka söka söka söka meeer jobb!


Kevin blev lite ledsen när jag gick från dagis. Han skulle vara på andra avdelningen så det var väl han som blev lite osäker.I em ska vi till bvc, väga och mäta och hämta A-droppar.(eller va det D droppar?)

I morgon åker Conny i väg,så jag tänkte vara hemma i dag och städa upp. Det ser hemskt ut här! Skulle behöva komma iväg på träning i kväll, har ju inte blivit nåt efter jobb för jag har vart helt död.

Funderar o funderar

Nu vet jag inte allt vad jag ska göra. Jag kommer inte upp i tempot på jobbet. Värvar ingen och allt känns allmänt kasst. Det är ju inget jobb jag Vill ha men jag får ju lön iaf. Jag funderar på att sluta. Jag har ingen ork till någonting på kvällen, träning, söka jobb. Jag vill hällre söka massa jobb och få ett bättre jobb, än att bara jobba som det här och inte orka nåt. MEN, frågan är ju...vad ska jag ta mig till?

I dag har Kevin på sig en VillerValla tröja och jeanshängselbyxor med nallepuh på. SÅÅÅ söt! Tycker att det är jättejobbigt att vara ifrån honom så länge om dagarna. Som tur är har dagis stängt på torsdag så då får vi vara tillsammans hela dagen!

Luckbarn

Nu är det måndag - igen.  Det är grått väder och kallt. Man känner sig ganska motiverat att jobba ute i dag? Nej.

Jag kämpar alltså på med det nya jobbet, i fredags hade vi väldigt tur med vädret för det var sol och varmt! Det hjälper ju mycket! Faktiskt. Jag var helt slut när jag kom hem (jobbade längre än vi ska) så vi började laga mat på en gång och sen la jag mig i ett varmt bad. Såå skönt var det! Jag höll på att somna flera gånger.
Martini och mys i soffan blev nästa steg. Men kvällen blev inte så lång för vi gick och lade oss ganska tidigt.


Helgen bestod av hemmafix, vet inte om vi fick så mycket gjort men det var nog skönt för Kevin att ta det lite lungt. Det blev så sent för honom på dagis i fredags så han var sist kvar. Och så kommer det bli varje dag jag jobbar för jag slutar kl.17. Då hämtar Conny honom. Och det blir ju ca.16.30.
I morse när jag lämnade honom var det en annan bebis som blev ledsen när jag öppnade dörren. Så när jag gick blev det sympatigråt för Kevin. Jag gick så fort jag kunde ( det är bäst) men jag hörde hur han grät... Fy va hemsk man känner sig. Men så fort jag kom hem så ringde jag och frågade hur det gick. Hon sa att det hade gått över på en gång, så allt var bra. Men det är ändå jobbigt. Vad gör man då? Jag litar ju på personalen.

Den här veckan kommer bli stressig. Jag jobbar alla dagar förutom torsdag då Kevins dagis har stängt. På onsdag ska jag gå tidigare för jag ska till bvc med Kev. På tors åker Conny bort och kommer inte hem förrän på lördag em.

När ett barn fötts med ks så kallas det luckbarn. Jag älskar mitt luckbarn!

Vardagen rullar på

Yes, så är det. Jag har kommit fram till att jag inte är så bra på att laga mat. Maten blir god men det är alldeless för mycket för mig när jag har alla plattor på och en skrikande Kevin som rycker i mina ben.
Och både jag och Conny tycker att vi borde äta mer "ungsmat". Det är ju mycket enklare och det sköter sig självft.
Så i dag tänkte jag prova på lite....koka lite ris, ha på bacon (champinjoner?) lite lök, göra sås av ägg o mjölk, kleta på lite ajvar på toppen. Kanske kan bli nåt? Det är ganska tomt i kyl å frysen just nu så jag har ingen aning om vad jag ska käka till lunch. Får väl koka lite makisar.

I dag är det arbetsintervju som gäller. På arb.förmedligen konstigt nog. Känns som jag springer där ganska ofta. Det är oxå ett extra jobb fast Deltid, så det blir nog mer jobb än på demoevent.

Nästa vecka ska jag och Kevin vara själva i 3 dagar. Pratade med mor i går och hon tyckte vi skulle hitta på nåt. På torsdag har Kevins dagis stängt så då kanske det blir en tur till e-tuna.

Tvättstuga i går= gigantiskt tvättberg i gästrummet.

Svenssonliv

Vad är det egentligen? Villa, volvo och hund?


Kevin sitter och mumsar på mellis, i dag blev det våffla. Han verkar ju inte klaga heller så de var nog gott. I morgon ska jag på intervju. Tror det är Räddabarnen medlemsvärvare. Hm. Vi får väl se hur det går. Just nu vill jag bara jobba! Jag skiter i vad.

Höll på att somna på arb.förmedlingen i dag. Det var info möte för ungdomar (haha! visste inte att jag räknas som ungdom?) Det visade sig vara (förutom jättetråkigt!) ett möte för de som nyss blivit arb.lösa och inte varit på arb.förmedlingen förut. Suck! Jag har ju varit medlem hur länge som helst! Bara för att jag har vart mammaledig betyder det inte att jag glömt bort allt! Kändes såå ovärt.

I kväll kommer morsan hit. Vi sätter henne på "kevin-vakt" medans vi sliter i tvättstugan. Jag tänkte laga en av Connys favvo maträtt (och kan laga den lite god som hans mor) nämligen fläsk och lössås. Jag vette tusan vad mamma tycker om det, nyttigheten själv.

Träning i går, guuud va jag är nära på att skita i det i sista sekunden varje gång! Det är ju så svårt att komma iväg själv. Men jag kom i väg iaf. Och svetten rann om mig! Shit, men man blir allt lite stolt. :)   

Jobbsökardag

Jorå, efter lämning på dagis så åkte jag ner på stan å sökte jobb. Mitt mål var att alla cv jag hade med skulle vara slut. Och jag lyckades. Men alla sa att de inte behövde mer arb.kraft just nu. INGEN kunde anställa fler. I morgon ska jag ner i gen på möte på arb.förmedlingen, alltid lite kul....NOT.

Kevin verkar sköta sig på dagis. Och trivas. I dag var jag lite orolig att han skulle bli ledsen när jag gick för han var väldigt trött och klängig på morgonen. Men det gick superbra. Så nu sitter han å käkar mellis, i dag blev det banan och lite keso.

Hoppas jag kan hitta ett bra träningspass för i morgon är det tvätta som gäller. Vi har otroligt mycket tvätt!

En hel dag på dagis!

i går va en riktig bajs-dag. Allt blev bara fel. Hoppas att denna dag blir bättre, men det är ju fredag så det ska nog gå!


Kevin får mycket beröm från dagis, äter bra osv. Det går jättebra att lämna/hämta honom. I dag ska han vara där mellan 9-14! Heldad alltså. Äta, sova, rubbet! Det var meningen att jag skulle åka ner på stan å söka jobb i dag men jag får nog hoppa över det. I morgon ska vi till mormor (min mormor) och på kvällen kommer det folk hit. Så jag måste röjja rejält här. I går blev ju ingentig av (förutom en maskin tvätt) så det är rigtigt stökigt! Vi hade bestämt att vi skulle ta det lungt i helgen (för Kevins skull och vårat gästrums skull) men det blev ändrade planer. Morsan kom hit i går kväll och berättade att vi är bjudna till mormor, dit åker man ju inte allt för ofta så det var bara att tacka ja. Och sen planerade jag en tjejkväll för mig och en kill kväll för Conny och Kev.
Jag behöver verkligen komma ut och prata och då var det perfekta lösningen.

I kväll blir det nog lungt, jag ska laga lite kyckling. Conny ville hyra film oxå. Så det blir lite mys.

En ny början

på vårt nya liv. Dagis, jobb, träning. Nya saker att lära sig, nya känslor, nya människor. Vardagen kan ändras på ett ögonblick. Även om man vill det eller inte. Planer kan bli annorlunda än va man tänkt sig. Vart vill jag komma egentligen?


Det gick bra för Kevin på dagis i dag. Han hade fått makaroner och köttfärsås och hade ätit bra. När vi kom hem somnade han i min famn (mamma har lite dagis-ångest) och sov i 2 och en halv timme. Nu käkar vi mellis.På fredag ska han sova där, ska bli spännande. Men det kommer nog gå bra för han är så trött. Jag ska inte jobba denna vecka va det ser ut som så jag kommer ju ha väldans tråkigt! :)


Åh, vad jag tycker om våra vänner. Vi har planerat allt möjligt för i höst/vinter. Bla. våffelbuffé, äventyrsbad, middagar, skridsoåkning och mycket mycket annat. Det förgyller den trista årstiden garanterat! Fast nu längtar man mer än någonsin till julen. Jag ska göra allt för att Kevin ska få det bäst! Ett tag hade jag tänkt att alla skulle komma hit och det skulle finnas hemlagad julmat (på riktigt) men nu vet jag inte. Kommer man orka? Måste jag orka? Det blir ju aldrig som vi tänkt vid jul iaf (allt tenderar ju att krångla). En tanke slog mig att Trollis vore ett alternativ. Men jag vet inte...tur att det är ett tag kvar!


I kväll ska det banne mig tränas!!!

Min skatt!

Min ögonsten, min älskling, min BEBIS!


Han är nu lämnad på dagis, det blir så tyst här hemma. Jag ska hämta honom efter lunch. Saknar honom redan. I lägenheten över borrade dom innan vi skulle gå, Kev vart jätterädd och kröp till mig och la huvet på mina fötter. Stackars liten! Jag tog upp honom och han skakade, lille snutten min.
Jag hatar försäkringskassan!!! Jag måste ju friskänmala Kevin i dag och det står ju inte hur man ska göra.Och inget "val" på tele som man kan välja är ju rätt. Jag blir tokig.

En ny dag.

I morse vart de då ingen sovmorgon. Halv 8 hörde jag Kev sjunga i sin säng. Dags att gå upp! I dag är han (nog) frisk. Kroppen är inställd på dagistid. Han var trött så nu sover han men det är nog för att han haft de lite jobbigt. Det har varit full fart hela tiden. Så i morgon kl.9 är det dags för dagis, får se om han ska äta där eller om vi väntar en dag till. Han är fortfarande svullen under ögat och jag vet inte va det är! Undrar om man skulle ta å ringa och fråga...


I går blev det träning av iaf. Svårt att komma i väg i början men man kommer väl in i det fort....man får inte ge upp. Har inte vägt mig sedan innan semestern så jag har ingen aning var jag står. Men i helgen fick jag på mig farfars ring där den ska sitta! Så jag har "gått ner" en ringstorlek! Alltid nåt! Så nu är dte bara att kämpa kämpa!


Har lite å göra i dag, satt på den första tvätten för ett tag sen. Skulle behöva gå till ICA oxå. Första kannan med kaffe har jag börjat på, smaskigt! (vad gör man om tepåsarna är slut, dricker kaffe!) Haha, eller som svärmor....kikar in lite gratiste! Funkar ju det oxå.

Vård av sjukt barn

Min lilla snutte är sjuk. I går kväll så var han jättevarm och ville inte äta. Han fick välling och somnade vid 18 tiden. Han vaknade några gånger och gnydde men somnade om. När vi tyckte att de var dags att ta tempen så spydde han när han satt på skötbordet. Över hela mig och golvet och sig själv (han var så svag så jag fick hålla upp honom, därför kom de på mig) så jag satt mig i badkaret med en väldigt ledsen liten Kevin. Det var så synd om honom! Han bara hängde oh ville att jag skulle hålla om honom.
Det gör så ont i hjärtat å se honom så. Tempen visade 39,1 grader och han fick alvedon. Hela natten har Conny gått in till Kev för att stoppa in nappen.
Så nu på morgonen ringde jag dagis för att säga att vi inte kommer i dag. Hon sa att det var en "dagisbakterie" som nästa alla barn hade haft och det är vanligt så här i början på terminen. Då blev man ju lite mindre orolig. Så hon tyckte att han skulle vara hemma minst ett par dagar.


Tredje dagen!

Åh, va spännade de var i dag när jag skulle lämna Kevin! För första gången skulle han vara där själv i en och en halv timme. När jag vinkade och sa hejdå verkade han inte fatta riktigt, men allt gick bra.Han grät ju inte iaf!
Jag gick hem och städade (ordentligt) diskade och hade mig. Så nu är det riktigt fint här. Speciellt i Kevin rum!

Det känns så bra det här med dagis. jag är helnöjd! Och Kevin verkar ju trivas eftersom han grät när vi skulle hem! Men han är helt slut (efter så kort tid) när han kommer hem. Jag matade honom och sen fick han sova. Och de gör han fortfarande. I morgon är det pappa som lämnar och hämtar. Han ska hämta och lämna mig oxå fr det är dags för mig att jobba i morgon! Ska bli jättekul.

I kväll är det jympa-dags, jag har verkligen slarvat med det! Men det har varit mycket annat å tänka på nu med dagis och Conny har jobbat över. Så det ska bli skönt å svettas lite. Jag kommer sova som ett litet barn i natt!

Andra dagen!

Jag har kommit fram till en sak, dais är bra. Jättebra. Kevin har kompisar att leka med och massor av leksaker. Han lär sig saker och kan utvecklas precis som  han ska.
Det gick jättebra i dag med, förutom att han slog sig. Dom hade musikstund i rummet bredvid och så hörde jag hur han började gråta (aj-gråt) dörren öppnades och ut kom Kevin i framnen på fröken. Lillskrutt hade slagit i näsan! Men han va så duktig och satt kvar hos fröken och blev tröstad, han hade inte en tanke på att vilja komma till mig. Och det känns jätteskönt!
I morgon är det dags för mig att smita iväg en stund, men det kommer ju gå hur bra som helst!

Vet inte alls va vi ska äta i dag, kyckling kanske? Men med vad....?

Första dagen!

I dag var första dagen på inskolningen. Allt gick jättebra. När vi kom dit släppte jag ner Kevin och han sprang i väg på en gång. Jag satt på en soffa och läste i "föräldra-pärmen" och Kevin lekte för fullt. Det gick även bra när de stängde rummet och hade musikstund. Jag kan stålt säga att Kevins dagis är det enda dagiset som har/och spelar dragspel! Ungarna tyckte de va jättekul!
Efter ett tag kom dom ut och allt var ok, Kevin kom fram till mig EN gång på hela tiden och skulle visa en mobil han hittat. Inga problem alls. Det var så lugnt där, inte alls som jag trott. Så det känns toppen!

I kväll jobbar bejb över så syster min kommer hit. Och mor lite senare. Jag tänkte att jag skulle baka lite kladdkaka (eftersom vi har grädde i kylen!) och bjuda på lite lasagne. Måste gå en sväng till ICA oxå för att köpa ett frimärke och posta lite...

RSS 2.0