40+2

Över tiden! JAG har gått över tiden. Denna gigantiska mage bara fortsätter att växa (kan de beropå all jag stoppar i mig?). Får ondare och ondare i ryggen, magen är ju skittung så den tar ju stryk. Bebis har vart lugn nu ett tag och det är skönt. Lite bök då och då och det känns bra.


Känns ju väldigt mysko, mer mysko för varje dag som kommer. Man måste vara redo precis hela tiden. Fastnu har jag bestämt mig för att ta det så lugnt som möjligt, göra så lite som möjligt. Jag har ju endå vart ute och farit lite den senaste veckan (bara för att jag trodde att det kunde kanske sätta igång saker å ting) men nu är det lugna puckar som gäller. Så kanske kanske lillebror blir en 2011:a. Han får komma när han vill, Men han får gärna stanna kvar i två dagar till.


Nu känns det endå som att han kommer komma ut, för några dagar sen var jag säker på att han skulle återbildas i min mage eller nåt!Men han kommer nog inom några dagar trots allt....SPÄNNANDE!



Beräknat förlossnings

datum-dagen är i dag. Men ingen lillebror synes än. Jag undrar så när han vill komma ut. Har ju vart så kallt nu ett tag men nu går vi mot varmare tider. Så kanske kommer han snart?

I dag har vi vart på IKEA, köpte en lampa till bebbens rum, små handdukar (spy handdukar), ljus och lite ljusgrejjor till nya tv:n. Sedan handla på Maxi. Så ont jag hade när vi kom hem! Och trött som tusan var jag, så jag somnade skönt en stund. Och när jag vaknade så kändes det som en elefant hade setat på mitt bäckenben!Så jag kunde typ inte lyfta på benen när jag gick så jag fick hasa fram som en gammling. Efter maten blev det ett skållhett bad (har märkt att man domnar bort ganska bra i kroppen om man har väldigt varmt vatten) så det blev lite bättre.

Lillkottis har vart lugn nu i några dagar, skönt! Min kropp är så himmla seg nuförtiden, men det måste vara en stor påfrestning för den nu. Magen är ju verkligen GIGANTISK. Känns i ryggen. Hjärtat pumpar hårt som tusan för att få runt allt blod och det dunkar i fingrarna när det sväller. Nu får han ta och komma ut!

Nu kan man väl

slappna av? Det blev ju inget jesusbarn! Så jag tänker - nu spelar det väl ingen roll när han kikar ut (förutom så fort som möjligt givetvis). Fast om värkarna skulle sätta i gång på nyårsafton kanske man skulle "vilja" knipa lite?

Det beräknade datumet för förlossning är i morgon och det gör Conny nervös -nu kan det ju hända närsomhelst.
Vore ju typiskt om han kom i morgon, den enda dagen man hela tiden sagt att han inte ska komma.


Har haft molvärk i magen sen i gårkväll, inte så skönt. Ryggontet har blivit mer intensift, mensvärk nästan konstant (som blir starkare ibland), krampen sitter väl mer eller mindre i hela tiden oxå i ljumskarna. Och bebben ligger lixom med en hand "där nere" och pillar och boxar ganska ofta, vilket gör skitont. Ilande känsla på nå vis, har funderingar på om tappen blir mjukare och kanske tom öppnar sig mer då.


Igår var vi hos mammas Mats och firade jul. Väldigt trevligt! Jättegod mat och bra sällskap. Tomten kom efter Kalle men Kevin blev väl inte jätteimpad direkt. Han ville ju bara öppna paketen  :)   Den bästa julklappen i år måste vara en  bobby car (blå) som han fick från mor, Mats och Sara.
I dag kommer pappa och Sara hit för att jula lite. Mummsa mat och dela ut lite mer julklappar. Trevlans!

Det var ju inte...

så här det skulle bli! Hade mitt önskedatum i måndags men ingen bebis än!!!


Hela tiden, dygnet runt ska jag vara berädd på mitt livs största händelse. En fruktansvärt jobbig och helt underbar händelse. Jag blir galen! hur ska jag kunna behålla lugnet, inte få panik....? Alla bara säger att man ska ta det som det kommer för jag kan endå inte göra någonting åt det eller styra över det (eller veta vad som kommer att hända!)...jovisst, DÅ kan man ju va kolugn då!

Ibland vill jag bara sätta mig och störtgrina, är så trött och har så ont (och har haft det så länge nu). Mina krafter har tagit slut. Tur att jag har Conny och Kevin. Och svärmor förstås. För jag behöver inte göra någonting. Men jag är så less på det här, jag vill ju vara med och hjälpa! Jag vill vara social och glad. Inte grinig,sur och bara i vägen.


Var hos bm i går och hade då högt blodtryck. Så om jag får ont i huvet måste jag ringa fl, antar att det kan vara havandeskapsförgiftning då. Sitter här med huvudvärk, men hur ont SKA det göra för att jag ska ringa då? Har haft ont i ett par dagar från å till men inte jätteont. Hon kände även på min livmordetapp (AJAJAJ!!!) och den var mjuk iaf! Ett bra tecken!Så då blev jag lite glad iaf, fick lite hopp!

Alla ringer å frågar hur man mår och om det har börjat än....lite jobbigt. Känns som man har all press på sig....

Den sista

sjuka tiden! För det är precis vad det är, sjukt! Man vet ju aldrig när det ska smälla.


Överlevde min mosters 50-års kalas iaf. Hade ju drömt (flera) gånger att det skulle sätta igång när vi var där. Men inte en endaste förvärk fick jag! Kul att komma ut ur lägenheten och träffa lite släkt. God mat var det oxå, Italiensk buffé. Tårtan var supergod!!!Maräng med bär och grädde! Shit va ont i magen jag fick, och mådde lite smått illa. Så går det när andra hämtar mat åt en :) 

Med det överstökat är det kalas för Conny och Sara i morgon. Smörgåstårta och Karl-gustav tårta väntar oss. Det blir ganska mycket tårta för oss i december! Kanske blir det en till då...bara vänta å se. På onsdag ska jag renoveras lite, beställde om min frans/bryn färgning till en lättare spa behandling kan man säga! Detta ingår:
tvätt (av håret), hår och hårbottenkonsultation, hårkur, varma haddukar (hår), klippning, fön, lättare styling, vaxning/plock av bryn, färgning av bryn samt fransar.
SÅ det ser jag fram emot, bara jag inte föder/fött barn bara! Och jag hoppas att jag klarar att ligga så länge...men det blir nog bra! Kul å bli lite fin nu när man känner sig som en stor flodhäst!



Hahaha...ha!

Svärmor skrev en kommentar (då hon kommer vara här i nästan 3 veckor över jul) så skrev hon att jag kommer tröttna på henne. Haha! Om jag fortfarande kommer vara gravid kommer hon VILJA åka hem! Tror inte jag är så rolig nu, bara massa gnäll och tjat om förlossning!


Jaha, inte blev det nå rullning av marsipan i går. Det ringde i telefonen och det var min faster! Har inte pratat med henne på länge så vi pratade tills knäcken blev färdig!!Så jag tänkte rulla på i dag med den....och eftersom svärmor sa att hon tycker om det mycket så ska jag se till att det blir riktigt mycket!!Och för att göra henne ännu gladare (och mig själv) hade jag ju tänkt å vänta med att föda tills hon kommer. Det är min plan. Va himmla mysko det skulle kännas om han föddes innan. När vi inte sett på ett tag, så ba - hej här är vi! Och våran bebis!


I dag är det fredag och solen skiner för fullt. Så skönt med fredag, jag ska rå om mina killar ordentligt! I morgon far vi på 50års kalas, och jag är nästan lite nervös. Det är nämligen den dagen jag har drömt om FLERA gånger att jag ska föda på. Att antingen vattnet går eller att värkarna börjar där. Så det är lite pirrigt. Kommer dock inte bli besviken om det inte händer något, för allra helst vill jag ju inte att han kommer förrän den 19:de, tidigast. Kanske förkylningen har blivit lite bättre då tom! Det vore ju skönt!

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det rullning av massa massa goda massor (haha)!!!

Är jag dum...

i huvet om jag gör både knäck och chokladdoppade marsipan/mandelmasse-kulor samtidigt? Bagaren i mig måste kikat fram. Fråga mig inte varför.


Funderade ju vilket som skulle bli godast, marsipangodis eller mandelmassa? Så....Conny köpte båda  :) Har en mörkchoklad och en nougat oxå...blir nog mumms! Kom ju framtill att jag kan göra dessaför jag kan hela tiden sitta vid köksbordet! Toppen! Och knäck ska ju bara bubbla lite och röras i, så då sitter jag på en stol vid spisen  (Kevin stol faktiskt för den är perfekt i höjd!)

Conny var i Örebro i natt, lite pirrade det i magen. För Tänk om vattnet gått elller värkarna satt i gång. Det hade ju vart lungt (är numera en liten filbunke på den fronten) för han hade ju hunnit hem osv. Men nu kan jag pusta ut för nu ska han iinte vara borta över natten någe mer. Bara Avesta nästa torsdag men då kommer han hem vid. 12 och även då har jag min älskade syster här!
Vi hade det bra i går, hon slängde ihop en jättegod tårta till oss. Och pappa blev så glad för sin present! Till min stora förvåning fick jag oxå en present!!!Av syster då. Kevin hjälpte mig att öppna (det kommer inte vara NÅGON som får öppna sina egna paket i jul!) och där var det ett kort på mig och syster när vi gjorde pappas present! Jag tokar mig som vanligt och kan inte hålla mig för skratt och Sara flinar i bakgrunden. Den bilden hade hon satt i en fin ram! Blev jätteglad såklart!

17 dagarkvar till beräknad förlossning. Kvällarna och nätterna är jobbigast då magen är konstant stenhård, och blir ännu hårdare av förvärkarna/sammandraginingarna som kommer ganska ofta. Kramp i ljumskarna ger mig träningsvärk och Tens:en får jobba hårt för att lindra min ryggvärk. Men jag har väl kommit så långt så jag är lite mått glad faktiskt. För jag vet att vilken dag som helst är det över och jag får träffa lillprinsen. Jag hade aldrig klarat det utan min Conny som alltid ställer upp, min syster som alltid finns där och självklart min superdumma svärmor (som ska bo så hjärtskärnade långt bort). Tack vare dom så kommer jag klara mig igenom de dagar som är kvar. Så nu gäller det att ladda för fullt, äta mycket och sova lite......inga problem! 

Fy fasiken

vilken natt! Hade massa sammandragningar hela natten och jätteont i magen. Kramp i ljumskarna och kli på magen. Inge kul alls  :(  Så jag har inte fått sova i natt heller. (låt mig oxå tillägga att jag var täppt i näsan och nässpray hjälper inte längre!)


I dag ska jag och magen på äventyr i gen. Till barnmorskan. Och eftersom  jag har så jäkla ont i ryggen så kommer pappa och hämtar mig! Vilken räddare! Det är näst sista besöket, känns ju lite småmysko.
Var på KLARA-samtal och det fick mig å inse att jag inte ska stirra mig blind på något datum utan bara låta det vara. Och det gör jag nu. Känns skönt på sett å vis. Han kommer när han kommer lixom. Visst vore det skönt om han behagade att kika ut före jul, men om han inte är redo kommer han ju inte förran han är redo. Och det är det bästa.

Pappa fyller år i dag så jag och Sara ska baka tårta till honom! Och så ska han få sin present så klart! Vi fixade oss i helgen och tog ett fint kort. Sara skrev ut det i skolan och så har vi vart å köpt en ram. Han kommer säkert bli superglad! Får se om det blir nå julbak i dag oxå, Conny handlade massa marsipan,mandelmassa, mörkchoklad, nogat och 2 liter grädde!!!Så nu har jag så det räcker tror jag!

I dag åker Conny till Örebro, känns alltid tomt när han är borta. Det är ju inte så att jag njuter direkt. Vill helst ha med mig honom jämt, i ett litet fack i handväskan eller nåt! Min älskade (blivande?) man!


Underbara...

...farmor! Och då menar jag Kevins farmor. Hon har ju koll på saker innan hon ens vet att hon behöver ha det!Så härligt!

För varje dag blir det fler och fler minor på mitt minfält. Å snart smäller det. Hihi, känns så himmla pirrigt! Har ju aldrig fått ha den här känslan förut, med Kevin kunde man ju slappna av eftersom vi fick ett datum!I dag är det 20 dagar kvar till bf och jag är så nyfiken om han kikar ut före eller efter. Just nu vill jag ganska mycket ha en bebis i min famn på julafton, fast håller han sig en vecka så är det ju "bättre" för då föds han nästa år. Hah, det lät ju lustigt! Men då får han ju fylla år i början av året i stället för slutet.

Lillebror har varit lite seg de senaste dagarna och alla i min närhet vet att det inte alls är hans stil. Jag brukar ju alltid hoppa till med ett -AJ! eller två och stånka hit och dit för att han vrider runt i magen. Allt annat än lungt. Men det är väl så trångt där inne (och även han har insett det) nu så det är väl ingen mer att göra än att ligga still och vara en snäll bebis. Tror även att han sjunink ner mer för jag är mer hungrig nu än innan, särskilt på kvällen och natten. Ska bli intresant hon bm på onsdag och se vad vi har för mått nu osv.

Helgen har vart bra, min stakars (och duktiga) sambo har städat ännu mer, tagit upp julpynt, satt upp julgardiner och ljusstakarna, lagat middag till oss och våra vänner som kom på besök i lördags. Och i går var han och Kevin på stan för att klippa Kev. Så handlade dom på vägen hem. Medans dom var i väg så kom syster förbi och vi ordnade med pappas present, blev riktigt bra! Sedan blev det knäck för fulla muggar, himmel vilken tid det tar!!!! Han slänga i oss pizza som Conny kom med oxå. Men jag ska allt koka mer knäck, det lilla räcker ju inte långt!

Denna vecka är det lite meck. I morgon är det KLARA-samtal som gäller, det sista. Hoppas jag kan ta mig dit själv! På onsdag fyller min kära far år och då blir det tårtkalas här hemma. Tyvär åker ju Conny till Örebro och sover över där (men det blir nog lite tårta över till honom). Jag och syrran (som sover här) ska käka bakpotatis och hemmagjord skagen åter igen! Härligt! Det är ju verkligen en hitt och Kevin älskar det ju oxå.

Måste ju skriva, åkte i väg innan våra gäster kom i lördags för att köpa godis och lite grönsaker. Det var skitjobbigt! Fick förvärkar som gjorde ganska ont när jag körde!!! Och det gjorde svinont att gå, mitt bäcken måste ha luckrats upp rejält på sistone!!Och ta sig in och ur bilen (suck!).....bara den resan var jobbig för mig. Längtar SÅ efter att kunna GÖRA saker! Nu är jag ju helt isolerad i min egen kropp!

Sista

tiden. Om jag får som jag vill så är lillebror ute om två veckor.

I dag börjar Kevin med ett nytt schema på dagis, 8-16. Eftersom jag inte kommer någonstans så kom Conny och fröken överens om detta. Så nu får jag roa mig själv hela dagen. Hade tänkt börja med Kevins allbum men jag kommer ingen vart med det, så det kanske är lika bra å inse att det inte kommer bli gjort?
I går fick jag min Eclipse äntligen!!!Så den tänkte jag se i dag.
Annars är det massa förberedelser inför förlossningen som jag tänker på (konstant).
Förlossningsväskan hänger på dörren i hallen och jag lägger i lite grejjor vart efter jag kommer på. Har ingen aning om vad som kan vara bra, förmodligen kommer den ligga kvar i bilen!!Eller nåt...Men det känns endå bra att vara förberedd. Har fått ihop ett förlossningsbrev oxå (godkänt av Conny) så det känns bra!

23 dagar kvar i dag....jag blir galen. Jag vill vara färdig nu. Börjar drömma om att gå ut och gå med vagnen (utan att ha ont i ryggen!!) och det är så härligt! Jag kan gå hur långt som helst! Drömmer om Kevin som leker i lekparker och åker pulka, man kan se lyckan i hans ögon. Jag vill vara färdig nu.

Månad

december.Bebis månad.

Har tvättat de flesta kläderna som kottis ska ha när han kikar ut. Och hans sängkläder. Kom då på atthan inte har en egen snuttefilt!!!!Ni vet en som som ska ligga i våran säng ett tag innan så doften av oss finnspå den. Och den han ska ha på bb. Den allra första snutten lixom, men jag kan ju inte  åka iväg och köpa en heller!
Nu har Conny pratat med dagispersonalen och dom har beslutat att Kev får gå 8-16 tills lillebror kommit. Tycker jag är jättebra för Conny kommer ju efter så mycket när han måste åka fram och tillbaka. Så nu kör vi så i två veckor, sen har ju Kev jullov i 3 hela veckor!!!Så härligt!

Nä det är lite grejs som jag så gärna skulle vilja ha hemma innan lillprins kommer hem....

*Första snutten
*Amningskudde
*Tjock mössa
*Fler pyamaser (ungen har ju bara två stycken!)
*Fler långärmade bodys
*Låda till våtisarna
*Nappar
*Byxor

Hm, blir så deprimerad. Har ju inte pengar till allt detta heller. Jäkla försäkringskassan...vill ha mina pengar NU!

Som att vandra...

på ett minfält. Precis så känns det nu. Och alla i min närhet kan nog hålla med om detta.


Nu är jag inne i v.37 och har mycket förvärkar som gör ont. Väldigt jobbigt blir det på kvällen då magen blir stenhård. Har oxå mycket kramper innanför låren som inte heller är så trevligt. I bäckenet ilar det och hugger till  i bland, så det är nog lillprins som håller på att sjunka ner ännu mer och gör sig redo. Ryggen gick ju av för länge sen och blir bara värre och värre den med. Min kropp försöker nog säga "lägg dig ner och res dig inte förrän ungen är ute"  


Händer ju inte så mycket annars, jag försöker ju göra så lite som möjligt. Men en sväng till Fia blev det i måndags (hon ringde i all panik för hon hittade ingen som kunde passa hennes barn.) så vi fick skjuss dit av pappa (Kevins dagis var sängt och vi fick inte igång 9000). Så där var vi tills Conny slutade, sen åt vi julbord på IKEA. Jag åkte rullstol med Kevin i knät, det var populärt kan jag säga!

Och i går var syster här en sväng. Tur det för Kevin var på sitt värsta trotshumör hittills tror jag!Hon gjorde pannbiffar (med massor av lök)  och spagetti till oss, mummsigt!Vi fixade det sista på Connys present, kan man väl säga. Måste ju bara slå in dom sen oxå!
Fast karl har ju bestämt sig för att gå på julfest på sin födelsedag, så min överraskning blev ju lite halv-förstörd. Men jag sa att han får bestämma, eftersom det är han som fyller.


I kväll åker nog mina killar iväg och shoppar lite vinterskor till Kev. Han fick pengar från mormor  :)

RSS 2.0